Değil Hakkında Gerçekler bilinen Yangın Kapısı

Wiki Article

Yangın vakalarında insanların binaları katkısızlıklı şekilde terk etmelerini sağlayıcı Yangın Çıkış Bapsı kullanılacağı bünyeya özel olarak farklı modellerde üretilmektedir.

En şık bedelı bulmanız ciğerin farklı seçenekleri önlaştırmanız ve birinci sınıf bir yangın bapsına envestisman yapmanız önemlidir. İşte, en akla yatkın yangın kapısı fiyatları incelemesi…

Sarmal Yangın Bapsı / Yangın Kepenk Sistemi Sarmal yangın kepenkleri; ekseri endüstriyel tesislerde iki farklı vadiı birbirinde etkilenmeyecek şekilde yangın izolasyonu yağdırmak karınin kullanılmaktadırlar.

Bu özel bapların kilit sistemleri, yangın direncini etkilemeyecek ancak güvenliği katkısızlayacak şekilde oluşturulmalıdır.

Paslanmaz çelik yangın bapları, başka yangın kapıları gibi çatı güvenliği tasarının önemli bir parçbirliıdır. Yangın esnasında, paslanmaz çelik yangın bapsı, ode dayanıklı malzemesi sayesinde alevlerin gayrı bölümlere yayılmasını engelleyerek yangının denetçi altına alınmasına yardımcı mümkün ve insanoğluın binadan emin bir şekilde tahliye edilmesini sağlamlayabilir.

Ancak, yangın bapsı vandözları ortada bedel değişiklıkları olabilmektedir. Bazı satıcılar, şayan fiyatlarla birinci sınıf yangın bapları satarken, ötekiler yüce fiyatlarla aynı kalitede kapılar satabilmektedir.

Hangi kuruluşlarda yangın merdiveni bulundurulması ile ait zorunluluk strüktürnın özelliklerine gereğince belirlenmektedir. Bunlar ortada yapı yüksekliği, bir kattaki kullanıcı skorsı, binanın kullanma klası gibi faktörler içli olmaktadır.

Sertifikalar: Yangın kapısının sertifikalı olup olmadığı, ederını etkileyen bir öbür faktördür. Sertifikalı bir yangın kapısı, uluslararası standartlara munis olarak test edilmekte ve onaylanmaktadır.

Yangın Bapsı zemin amacı insanoğluın zarar görmeden binadan ayrılarak hariçya yahut yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.

Dairesel yangın merdiveni, çoğu kez silindirik veya dairesel bir muhafaza içinde mevcut spiral yangın kapısı veya dairesel bir merdiven tasavvurına sahiptir. Bu tip yangın merdiveni genellikle sınırlı dış alana mevla yahut bediiyat efkârların önemli evetğu binalarda kullanılmaktadır.

Yangın merdivenlerinde kullanılacak malzemelerin iklim ve ambiyans şartlarına dayanıklı olması şarttır. 

Yangın kapısı kolu müstacel durumlarda çıkış kolu olarak kullanılan yangın bapsı aksesuarıdır. ürkü par olarak da bilindik bu kollar düzgülü kapı kolu üzere mümkün.

Yangın bapları kullanım sahaına bakarak, rengine için evet da modeline bakılırsa çeşitli sınıflandırmalara basıcı tutulurlar. Çok kesif kullanılan prototip sınıflandırması süflidaki gibidir

Bu sınıflandırma, yangın kapılarının ne denli süreyle yangına dayanabileceğini belirtir. Örneğin, A klası bir yangın kapısı genellikle 60 zaman, B sınıfı bir yangın kapısı ise 30 dakika süresince yangına karşı peklik gösterebilir. Yangın kapısı seçerken, bu peklik sınıflarını dikkate almanız önemlidir.

Report this wiki page